reede, 26. detsember 2014

Šokolaadijuustukook

Apeslin ja klementiin on ühed märksõnad, mis seostuvad paljudele jõuludega. Neid kasutatakse nii joogi, söögi kui ka magusa sees. Kuna pühade aegu saab ahi niigi vatti, siis siit üks lihtsalt valmiv, parajalt rammus ning magus šokolaadikook.


Vaja:

Põhi:
1pakk (175g) kaeraküpsiseid
50g võid
2spl kohvi

Sisu:
2 zelatiinilehte
200g tumedat šokolaadi
2dl vahukoort
1 pakk (180g) apelsini-toorjuustu
2spl suhkrut
1tl vaniljesuhkrut
2spl kohvi

peale kaunistuseks riivitud apelsinikoort, vahukomme või muud meelepärast

Purusta küpsised ning sega sulavõi ja kohviga. Suru saadud mass 24cm lahtikäiva koogivormi põhja. Pane täidise valmistamise ajaks külma.
Pane zelatiinilehed külma vette paisuma. Sulata šokolaad vesivannil. Vahusta koor. Sega sulanud šokolaad, toorjuust, suhkur ja vanillisuhkur. Sulata veest tühjakspigistatud zelatiin kohvis ning sega hoolikalt šokolaadi-toorjuustumassi hulka. Lisa juurde ka õrnalt segades vahukoor. Aseta saadud mass koogi põhjale ja hoia külmas vähemalt 4 tundi või üleöö. Eenne serveerimist kaunista meelepäraselt.

allikas: K-Ruoka

Kommentaare ei ole: