neljapäev, 11. detsember 2014

Krõbe õunakook

Lihtsatest ja üldjuhul kodus alati olemasolevatest ainetest valmistatav õunakook. Mõnusalt krõbe ja värviküllane (kui kasutada erinevat tooni õunu). Hästi sobib ka juurde nt vanillijäätis või vanillivaht. Meie tarbisime niisama ja tükid kadusid ikka väga kiirelt.


Vaja:
1 muna
2dl suhkrut
1tl vett
2dl nisujahu
1tl vanillisuhkrut
0,5tl küpsetuspulbrit
100g võid
4-5 haput õuna

peale-suhkrut, kardemoni, kaneeli ja 50g võid

Sega omavahel muna, suhkur ja vesi. Sulata või ning lisa munasegule. Seejärel sega kokku omavahel kuivained - jahu, vanillisuhkur ja küpsetuspulber ning sega taina hulka. Laota tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi.
Lõika õunad õhukesteks sektoriteks ja lao päikesekiirtekujuliselt koogile. Puista peale suhkrut, kaneeli ja kardemoni ning väikesteks tükkideks lõigatud või.
Küpseta 175kraadises ahjus 50-60 minutit või kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Lase jahtuda ja serveeri.



allikas: Õunatoidud salatitest magusani

Kommentaare ei ole: