laupäev, 11. juuli 2015

Kilusushi

Ei ole ma kuhugi kadunud olnud, lihtsalt pole päris tükk aega olnud mahti siia midagi postitada. Tööl viimased kiired sipsutused enne puhkust ning nädalane kostus soojas Prantsuse Rivieras on võtnud oma aja.
Samas uusi ja häid asju olen ikka katsetanud/meisterdanud. Siit tulebki üks Jaanipäeval meie söögilauda rikastanud snäkk.


Vaja:
4 viilu näkileiba
4 vürtsikilufileed
2spl munavõid
soovi korral murulauku

Lase näkileivad hetkeks jooksva vee alt läbi, tõsta taldrikule ja jäta u 30 minutiks külmkappi. Kui viimased on pehmenenud(mina pidin selleks 2x leibasid vee alt läbi laskma), aseta need koorikukiht allpool lauale, määri peale õhuke kiht munavõid ning kõige peale aseta kiufilee. Rulli tihedalt kokku, nagu teeksid sushit. Et rull paremini koos püsiks, mässi see tihedalt toidukilesse ja pane u 10 minutiks külmkappi.
Enne serveerimist eemalda kile, lõika rullid meelepärase suurusega ketasteks ja seo soovi korral iga rulli ümber murulauguvars. Antud kogusest peaks saama u 8-10 rulli.

allikas: Nipiraamat

Kommentaare ei ole: