kolmapäev, 22. juuli 2015

Šokolaadi apelsinimoussekook

Üks mõnus, mahe ja parajalt apelsinine kook. Šokolaadikiht on parajalt tummine, samas pealmine õhulisem teeb koosluse just mõnusalt parajaks magusaampsuks. Kuna sattusin taas üle lahe erinevatesse toidupoodidesse, siis kasutasin ka juhust ja katsetasin sealt kaasa toodud aineid.

Põhi
50g võid
1 pakk(175 g) Fazer Keksimurua 

Šokolaaditäidis:
3 zelatiinilehte
2dl vahukoort
200g tumedat šokolaadi
1pakk (à 200g) Valio maustettua rahkaa appelsiini*
3/4dl suhkrut
2spl likööri (apelsini või mandli)

Apelsinitäidis:
4 zelatiinilehte
2dl vahukoort
2 pakki (à 200g)Valio maustettua rahkaa appelsiini*
2spl suhkrut
2spl sidrunimahla

Peale:
marju (maasikaid, vaarikaid, mustikaid)
soovi korral apelsini koort

Põhjaks sega sulatatud või keksimuruga. Aseta saadud mass küpsetuspaberiga vooderdatud 22cm lahtikäiva koogivormi põhja.

Šokolaaditäidis:
Aseta zelatiinilehed külma vette. Vahusta vahukoor tugevaks vahuks. Sulata šokolaad. Sega omavahel suhkur ja Valio maustettua rahkaa appelsiini ning lisa juurde sulatatud šokolaad. Sulata zelatiinilehed keevas likööris ning lisa pidevalt segades rahkaa-šokolaadi segule. Viimasena sega vaikselt juurde vahukoor. Kalla saadud mass koogipõhjale, tasanda ning aseta külmkappi vähemalt pooleks tunniks.

Apelsinitäidis:
Aseta zelatiinilehed külma vette. Vahusta vahukoor tugevaks vahuks. Sega omavahel suhkur ja Valio maustettua rahkaa appelsiini. Sulata zelatiinilehed keevas sidrunimahlas ning lisa rahkaa-suhkrusegule, samas pidevalt segades. Viimasena sega vaikselt juurde vahukoor.
Kalla saadud mass tardunud(ole veendunud, et kiht on tardunud, enne kui uue peale paned) šokolaadikihi peale, tasanda ning aseta külma vähemalt 3-4 tunniks.

Kaunista meelepäraste marjade ja/või apelsini koorega.

* ma ei oskagi meie kaubanduses kohe millegiga seda asendada. Tegu on justkui apelsini kohupiimapastaga, kuid mulle on alati jäänud mulje, et Soome versioon on veidi paksem. Ja apelsini maitselst ma meil üldse täheldanud pole.

allikas: Valio

Kommentaare ei ole: