laupäev, 18. juuli 2015

Rabarberi-kohupiima tartaletid

Kuna mahlategemisest olid meil mõned varred rabarberit üle jäänud, siis sai tehtud koos emaga veidi omaloomingut ning katsetatud sedamoodi tartalette - rabarberi ja kohupiimaga.


Vaja:
1 pk lehttainast
mõned varred rabarberit (kooritud ja tükeldatud)
suhkur
kaneel
1 pk kohupiima
törts hapukoort
1 muna

Lõika tainast paraja suurusega kettad, millega kata võitatud vormide põhjad ja küljed. Sega rabarberitükid meelepärase koguse suhkru ja kaneeliga (sõltuvalt kui magusat ja kaneelist armastad). Sega omavahel kohupiim, muna ning veidi hapukoort, et saada endale meelepärase konsistentsiga kattematerjal. Aseta rababeritükke taina peale(täpselt niipalju kui hing ihaldab) ning seejärel törst katet. Tee nii kõigi vormidega. Küpseta 180-200kraadises ahjus kuni tainas on küps ning kate "kallerdunud", meil kulus selleks u 20-30 minutit. Lase jahtuda ning serveeri.

Kommentaare ei ole: