teisipäev, 28. juuli 2015

Vaarika-jogurtikook

Kui maasikad ja mustikad on oma elu juba vist peaagu ära elanud (kuigi jah, turul leidus neid veel eilegi ohtralt), siis vaarikas tungib jõudsalt juba peale või on seda paraleelselt juba niigi teinud, siis siit üks imelihtne ja värskendav koogike. Parajalt suvine, kuna ahju ka ei vaja.


Vaja:
500g maasikaid/vaarikaid
4dl maitsestamata jogurtit
1dl suhkrut 
5 želatiinilehte
poole sidruni mahl
1tl vanillisuhkrut

Sega omavahel suhkur, vanillisuhkur ning maitsestamata jogurt. Pane zelatiinilehed külma vette ning lase nii 5 minutit seista, misjärel pigista lehed veest ning lisa keema aetud sidrunimahla hulka ja lase sulada. Sega saadud vedelik pidevalt segades eelnevalt valmistatud segu hulka. Viimasena lisa marjad ja sega kõik korralikult läbi. Vooderda toidukilega paraja suurusega kausi (nende koguste juures ei ole üldse väga suurt vaja) sisemus ning kalla mass kaussi. Aseta kauss  mõningateks tundideks külmikusse. Kui tundub et koogike on kallerdunud, keera see tagurpidi alusele ning kaunista veel mõningate marjadega ning lase hea maitsta.


allikas: internet

2 kommentaari:

Maris ütles ...

Korjasin eile vaarikaid just seda kooki silmas pidades - ja no tulemas sai suurepärane, niii maitsev!
Kukeseenepiruka proovisin samuti eile ära, kuigi meil siin poes oli ainult mingit ürdimaitselist pehmet fetatoorjuustu. Aga suht hea sai siiski. Nii et aitäh retseptide eest :)

Kati ütles ...

Tore kui meeldis:)