reede, 15. aprill 2016

Liharull prosciutto singi ja shampinjonidega

Mul olid liharulli mõtted juba päris pikka aega peas ringelnud, kuid sisu osas ei suutnud arusaamisele jõuda, et mida võiks vahele panna. Igasugused ploomi, aprikoosi ja pähklilisandid kuidagi ei köitnud. Kuid  järsku plahvatas, kui proovida nt prosciutto singi ja shampinjonidega. Alul oli mõttes ka sinepiga määrida, aga see kuidagi läks siiski mööda. Aga teostuses pole midagi keerulist ja maitsev rull valmib justkui ise ning meelepärane lisand juurde ja maitsev roog ongi valmis. 




Vaja:
karbonaadi
prosciutto sinki
shampinjone
soola, pipart

Nagu näha siis koguseid ma ette andnud pole ja seda põhjusel et igaüks saaks teha meelepärase suurusega rulli. Vastavalt liha kogusele läheb juurde ka sinki ning seeni.
Aga rullist - võta lihatükk ja lõika  nelinurkseks ehk lõika liha terve tüki ulatuses ringjalt lahti. Lõpptulemuseks peaks olema üks suur piklik lihatükk. Nüüd aseta sinna peale singiviilud ning praetud seened. Maitsesta soola, pipraga ning keera rulli. Köida niidiga kinni, nii et vahelt midagi välja ei pudeneks ning rull kenasti koos püsiks.
Aja pann kuumaks, prae rull igast küljeks pruuniks, misjärel aseta fooliumisse ning 200kraadisesse ahju nii u 30 minutiks küpsema. Läbiküpsmisaeg sõltub ka rulli suurusest. Minul oli suhteliselt pisike ja piisas 30minutist. Veendu liha küpsuses enne kui ahjust välja võtad ja serveerima hakkad.
Meil oli lisandiks kartulipuder ning tomati-karulaugu-hapukoorekaste.

1 kommentaar:

Unknown ütles ...

Vau, millised ahvatlused :)