pühapäev, 19. juuni 2011

Rabarberi-maasikapirukas


Kuna rabarberit veel jagub ning kodumaised maasikad pressivad peale, siis saigi eile tehtud mõlemast koosnevat pirukat. Retsept "Elis köögis" blogist.
Mina otsustasin vastupidiselt originaalretseptile proovida siis suurt pirukat ja loodan et maitse selle all ei kannatanud. See oli parajalt magus, parajalt hapu ning meeldivalt apelsinine.



Põhi:
3,5dl jahu
110g võid
3spl suhkrut
0,5tl soola
0,5tl kaneeli
5spl külma vett

Täidis:
200g rabarberit
200g maasikaid
1 apelsini riivitud koor
3-4spl suhkrut
2spl tärklist

Peale:
kaneelisuhkrut

Valmista põhi. Sega kuivained omavahel ning lisa sulatatud või ja vesi ning töötle tainas ühtlaseks. Pane tainapall kilesse ning tõsta umbes 45 minutiks külmkappi.

Haki rabarber ja maasikad ning tõsta kaussi. Lisa suhkur, tärklis, apelsini riivitud koor ning sega kõik üheskoos õrnalt läbi.

Suru tainas võitatud pirukavormi põhja ja ääretele. Pane peale täidis ning raputa üle kaneelisuhkruga.

Küpseta 200 kraadi juures 35-40 minutit või kuni pirukaservad on kuldpruuniks küpsenud.

2 kommentaari:

Maris ütles ...

Hea, et sa neid rabarbrikookide retsepte siia paned, sest mul on ka veel kõvasti rabarbreid järel :) Eile proovisin sinu retsepti järgi rabarbrimuffineid ja tuli nämm! Peab vist seda ka proovima..

Kati ütles ...

Tore kuulda, kui kellegil ikka kasu ka neist retseptidest:)). Kuna olen maal kodukontoris, siis selle nädala jooksul ma usun lisandub siia igasugu kraami.