reede, 18. mai 2012

Hernesupp tomati ja peekoniga

Mõnus kevadine supp. Veidi nokitsemist on, aga see maitse on seda väärt.

Vaja:
700g herneid (võib ka külmutatud)
150g kuumsuitsupeekonit
3 šalottsibulat
8 kobartomatit
1,5 keskmist porgandit
3spl võid
2 küüslauguküünt
1,5-2L kanapuljongit
till, petersell
soola, pipart
150ml 35% koort


Haki kõik koostisosad kuubikuteks. Sulata poti põhjas või ja lisa küüslauk, kuumuta veidi. Lisa juurde peekon, prae kergelt. Pane juurde tükeldatud aedviljad ja kuumuta, seejärel eemalda tulelt ja lase 20 minutit maitsetel seguneda. Lisa kuum puljong ja maitsetaimed ning lase supil madalal kuumusel kokku keeda. Maitsesta soola-pipraga ning lisa ca 5-10 min enne valmimist ka rõõsk koor.



allikas: Oma Maitse mai 2012

Kommentaare ei ole: