kolmapäev, 2. mai 2012

Sidrunikook

Üks mõnus ja mahe ning lihtsalt valmiv kook. Kuna liivatainast käepärast polnud ning muretaigen end ise kätte andis, siis kasutasin põhjaks hoopis viimast, magusat varianti siis. Sobis ka minu meelest ideaalselt.

Vaja:
300g liivatainast (asendasin 400g magusa muretaignaga)
300g kohupiimapastat (maitsestamata)
1 sidruni mahl
300g hapukoort
5 munavalget
170g suhkrut

Vooderda taignaga lahtikäiv koogivorm (mina kasutasin suuremat,28cm äkki). Täidise jaoks sega omavahel kohupiimapasta, hapukoor ja sidrunimahl. Besee jaoks vahusta munavalged tugevaks vahuks, suhkrut lisa jaokaupa.

Eelküpseta põhja (tee põhja kahvliga augud) 200 kraadi juures 5min, misjärel kalla peale täidis ning selle peale beseekiht. Küpseta ahjus 190 kraadi juures kuni beseetipud on pruunid. Minul kulus kokku ca 20 min koos põhja eelküpsetusega. Enne serveerimist lase jahtuda.


allikas: Rocca ajakiri

Kommentaare ei ole: