kolmapäev, 30. mai 2012

Haugisupp

Kuna nädalavahetuse kalasaak oli rikkalik, siis jätkus meil seda kohe mitmeks roaks. Eelmises postituses sai kasutatud salati sisse suitsukala, siis pirakaim eksemplar sai jagatud supi ja prae (järgmise postituse teema) vahel.
Aga supist.


Vaja:
1 haug (roogitud, pea ja uimedega) - meil oli 1/2 3 kg kalast ehk 1,5 kg
2 porgandit
5-6 kartulit
tilli
sool-pipar
loorber

Fileeri kala. Pane pea, uimed ja selgroog külma vette ning keeda neist, tasasel kuumusel, puljong (enne keetmist eemalda pea küljest lõpused ja viska ära). Keeda kuni kala pea hakkab lagunema. Kurna. Lisa tükeldatud porgand puljongisse. Lisa terapipart, soola ja loorber. Lisa kartulikuubikud ja keeda kuni kartul on peaaegu pehme. Lõika kalafilee kuubikuteks ja lisa supile. Lase nõrgal tulel keema minna, kuumuta veidi, kuni kalaliha on valmis ja kartul pehme. Maitsesta hakitud tilliga.  Lase enne serveerimist veidi tõmmata.


allikas: kokaraamat.ee

Kommentaare ei ole: