pühapäev, 6. mai 2012

Kohupiima-martsipani saiad väikse shokolaadiga

Mõnus, ning mitte üleliia magus amps, millega sobib lõpetada töist päeva nii väljas kui köögis. Lihtne teha pealekauba.

Vaja:
500g pärmi-lehttainast
200g kohupiimapastat
2tl tärklist
3sl suhkrut
200g martsipani
50g šokolaadinööpe


Rulli sulatatud tainas veidi õhemaks. Lõika sellest ca 10 ühesuurust ristkülikut. Sega omavahel kohupiimapasta, tärklis ja suhkur. Jaota taignaruut mõttes pooleks ja tõsta umbes 2tl valmissegatud massi ühele taignaruudu poolele. Lõika martsipanist kaks õhukest tükki ja aseta pastale. Pane pasta ja martsipani peale mõned šokolaadinööbid. Tõsta täidiseta taignaäär täidise peale ning kahvli abiga suru piruka ääred kokku. Küpseta 200 kraadi juures seni, kuni pirukad muutuvad kuldpruuniks.

allikas: Armastus küpsetamise vastu

Kommentaare ei ole: