kolmapäev, 30. mai 2012

Rabarberi-maasikakook

Rabarberihooaeg on täies hoos ning viimased maasikadki tuleks ka enne uute tulekut likvideerida. Siit üks lihtne retsept, kuhu saab marju kasutada. Maasikate asemel võib panna ka muid aia-ja metsamarju.



Vaja:
175g võid
1dl suhkrut
1 muna
3dl jahu
1tl küpsetuspulbrit

2dl tükeldatud rabarbereid
2dl maasikaid (või muid marju)
250g lahjat hapukoort
1 muna
0,5dl suhkrut
1tl vanillisuhkrut



Vahusta toasoe või suhkruga, lilsa muna ning jätka vahustamist. Viimaks sega juurde jahu-küpsetuspulbri segu. Suru tainas 26cm'sse koogivormi ning küpseta 220 karadi juures 10 minutit. Samal ajal sega kokku hapukoor-muna-suhkrud. Laota veidi jahtunud põhjale rabarber ning marjad ja kalla üle hapukooreseguga. Küpseta 200 kraadi juures u 20 minutit (kuniks kate on hüübinud).


allikas: Pereköögi kokaraamat2

Kommentaare ei ole: