reede, 18. mai 2012

Sidruni-kondenspiimakook marjadega

Üks mõnus ja mahe kook, mis kaunistas meie emadepäevalauda, mida tuli küll seekord jagada isa sünnipäevaga.


Põhi:
85g võid
2,5dl jahu
2spl suhkrut
1 muna
veidi soola

Täidis:
3 muna
1 sidruni riivitud koor ja mahl
400g magustatud kondenspiima
100g toorjuustu või kohupiima
peoga marju (nt.maasikad, mustikad, vaarikaid)

mandlilaaste

Sega jahu soola ja suhkruga, lisa või , haki purutaoliseks massiks. Lisa muna ja sõtku kiirelt ühtlaseks tainaks ning aseta vähemalt 30 minutiks külmikusse.

Suru tainas väiksemasse (20-24cm) lahtikäivasse vormi põhja ja äärtesse.

Kata põhi küpsetuspaberiga, aseta peale raskus, näiteks kuivatatud herned või oad. Küpseta 200-kraadises ahjus 12 minutit. Eemalda küpsetusoad ja küpseta kooki veel 5 minutit, kuniks põhi on kuivaks küpsenud.

Täidiseks vahusta kergelt munad. Lisa sidrunikoor ja mahl, kondenspiim ja toorjuust (või kohupiim). Sega ühtlaseks ja vala eelküpsetatud koogipõhjale. Küpseta 180-kraadises ahjus 15 minutit, tõsta välja ja raputa peale marjad ja mandlilaastud. Küpseta kooki veel u. 25-30 minutit (kontrolli küpsust tikuga).



allikas: Perenaine.ee

Kommentaare ei ole: