Muud ei kommenteerigi, kui vaid seda, et see mahe-maitsev-lihtne kook valmis isadepäevaks.
Põhi:
100g võid
1dl suhkrut
1 muna
2,5dl jahu
1tl küpsetuspulbrit
Täidis:
500g Alma kohupiimakreemi (mina kasutasin 400g, kuna pakk on selline ja rosinatega versiooni)
400g maitsestamata toorjuustu (panin 450g, kuna kohupiimakreemi läks vähem)
1tl sidrunimahla
2,5dl suhkrut
1spl vanillisuhkrut
1dl kartulijahu
5 muna
Sega pehme või ja suhkur, lisa ühtlasele massile muna, küpsetuspulber ning jahu. Sega ühtlaseks tainaks. Võta 24cm läbimõõduga koogivorm ning määri võiga. Suru tainas vormi põhjale ja külgedele. Pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Vala kõik täidiseained kaussi ja vahusta kuni see on ühtlane ja kohev. Vala täisid põhjale.
Küpseta kooki 175 kraadises ahjus alumisel tasandil 60 minutit. Kata kook küpsemise keskel küpsetuspaberiga, et pind ära ei kõrbeks. Lase vormis jahtuda.
Minul läks ajaliselt isegi kiiremini ja nii heledaks ei jäänud kuidagi kui originaalretseptis, aga polnud hullu, kuna kavatsesin marjad nii-ehk naa peale panna.
allikas: Toit ja Trend nov-dets 2012
1 kommentaar:
Uhh mis mõnus kohev kohupiimakook!
Postita kommentaar