reede, 2. november 2012

Argipäeva ahjuvorm

Mulle meeldivad vormiroad. Esiteks valmivad need ise ahjus, nii et ise suurt midagi tegema ei pea, ainus vaev on see sinna ahju saada. Seda vormirooga teeme päris palju, kuna  maitseb igapäevaselt nii hästi.




Vaja:
mõned kartulid
sibul
küüslauk
tomat
sink
piim
muna
sool-pipar
riivitud juust


Koori kartulid, sibul ja küüslauk ning viiluta kõik asjad. Haki sink ning viiluta tomat.
Võita(või määri õliga) ahjuvorm. Esmalt laota põhja kartuliviilud, nii et kataks kenasti terve põhja, siis lisa singitükke, sibulat ja küüslauka ning tomativiilud. Korda kõiki kihte uuesti(kartul-sink, sibul, küüslauk, tomat). Kõige peale pane veel riivitud juust. Seejärel kalla kogu vorm üle muna-piima-soola,pipra seguga(mina panin u 3 muna, 2dl piima) ning edasi ahju. Roog on valmis kui juust on pealt kuldne ning kartul pehme. Head isu.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tere Kati!
Millisel temperatuuril vormi ahjus küpsetad?

Kati ütles ...

Tere,
180-200 kraadi on tavapärane. Kui hakkab liiga kiirelt ülalt kõrbemise märke näitama, siis või pealt katta ka fooliumiga või kraade veidi maha keerata.