pühapäev, 10. november 2013

Krõbeda põhjaga šokolaadikook

Tervitus tõelistele magusahoolikutele. Seda see ütlemata lihtsa valmistuskäiguga kook oli.
Kuna isad armastavad ikka magusat ampsu, siis antud kook valmiski selle ilusa ja tähtsa päeva puhul. Enda isa peab küll seda läbi interneti nägema, kuid nagu talle välja lubasin, saab ta kohtudes päris oma koogi.
Kuna antud kook peab seisma veidi külmas, et taheneda, siis võib selle vabalt juba eelmine õhtu valmis meisterdada ja serveerimispäeval vaid kaunistamisvaev.

Vaja:
100g hommikusöögihelbeid ( nt paisutatud nisu, meerõngad)
550g šokolaadi, nt pooleks tumedat ja metspähklitega piimašokolaadi
400g 35% koort
100g metspähklimassi (nt Odense pähkli-nougatit)


Sulata 200g šokolaadi. Vala helbed kaussi ja vajuta veidike katki. Sega sulašokolaad ja helbed korralikult läbi ning suru 24cm vooderatud lahtikäiva koogivormi põhja. Tõsta külma tahenema. Sulata ülejäänud šokolaad. Pane juurde tükeldatud pähklimass ja sega, kuni see on sulanud. Lase segul täielikult jahtuda. Vahusta koor ning nirista jahtunud šokolaad koore hulka ja sega, kuni kõik on omavahel korralikult segunenud. Vala täidis vormis olevale koogipõhjale ja jäta vähemalt tunniks tahenema. Serveerides kaunista kooki hommikusöögihelvestega.


allikas: Oma Maitse november 2013

Kommentaare ei ole: