Vaadates välja, siis see hall ja "mitte valgeks" minev ilm lausa soosib mõnusa ja sooja hautise tegemist. Ei võta väga kaua aega ka.
Vaja (6-le):
õli
4 sibulat
450g kana kintsuliha
1 purk (400g) kooritud ploomtomateid
400ml kanapuljongit
mõned oksakesed värskeid ürte (rosmariin, tüümian, pune) punti seotult
500g puhastatud kõrvitsat
1 pastinaak (200g)
3 porgandit
14 rooskapsast
sool, pipar
Tükelda sibul ja prae pannil klaasjaks ning tõsta haudepotti. Pruunista pannil kanatükid, maitsesta soolaga ja tõsta samuti potti. Vala peale tomatikonserv ja puljong, lisa ürdipundike ja hauta 25 minutit. Vahepeal tükelda kõrvits, porgand ning pastinaak, lisa potti ja hauta 15 minutit. Lõika kapsad pikuti pooleks, tõsta potti ja hauta 5 minutit. Eemalda potil kaas, tõsta temperatuuri ja keeda 10-15 minutit, kuni vedelik pakseneb. Eemalda ürdipunt, maitsesta vajadusel soolaga ning lisa musta pipart.
Serveeri meelepärasega või tarbi niisama.
allikas: Pereköök oktoober 2013
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar