Vaja(6le):
500g rabarberit
2spl suhkrut
1spl kartulitärklist
100g valget šokolaadi
0,5dl mandleid
100g võid
1,5dl jahu
1,5dl täisterakaerahelbeid
0,5dl suhkrut
Serveerimiseks vanillijäätist
Tükelda rabarberid 2cm juppideks ning sega suhkru ja tärklisega*. Jaga 6 vormi vahel või pane ühte suurde vormi. Haki šokolaad ning mandlid. Sulata kastrulis või, kuni see hakkab kergelt pruunistuma. Tõsta pliidilt ning sega hulka kaerahelbed, jahu ja suhkur. Sega juurde šokolaad ning mandlid ja jaga segu rabarberite peale. Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit või kuni tekib kaunis krõbe pind. Serveeri ahjusooja või leigena koos jäätisega.
*Kuna mina kasutasin külmutatud rabarbereid(enne kasutamist sulata ja pigista üleliigne vesi välja), siis suhkrut ja tärklist ma ei lisanud ja oli ka ilma nendeta ülimalt hea. Värske rabarber on ilmselt hapukam ja suhkrut siiski vajab.
*Kuna mina kasutasin külmutatud rabarbereid(enne kasutamist sulata ja pigista üleliigne vesi välja), siis suhkrut ja tärklist ma ei lisanud ja oli ka ilma nendeta ülimalt hea. Värske rabarber on ilmselt hapukam ja suhkrut siiski vajab.
allikas: Šokolaad. Lihtsatest küpsistest hõrkude kookideni
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar