esmaspäev, 18. november 2013

Rabarberiunistus valge šokolaadi ja mandlitega

Mõnus krõbeda kattega rabarberimaius. Loomulikult on roog parim värsketest vartest, kuid talvel saab ka killukese kevadet söögilauale külmutatud isenditega. Kui aus olla, ma ei teagi, kas külmutatud rabarberit ka poest saab, igatahes mina varun seda suvel korralikult talve tarbeks.


Vaja(6le):
500g rabarberit
2spl suhkrut
1spl kartulitärklist

100g valget šokolaadi
0,5dl mandleid
100g võid
1,5dl jahu
1,5dl täisterakaerahelbeid
0,5dl suhkrut

Serveerimiseks vanillijäätist

Tükelda rabarberid 2cm juppideks ning sega suhkru ja tärklisega*. Jaga 6 vormi vahel või pane ühte suurde vormi. Haki šokolaad ning mandlid. Sulata kastrulis või, kuni see hakkab kergelt pruunistuma. Tõsta pliidilt ning sega hulka kaerahelbed, jahu ja suhkur. Sega juurde šokolaad ning mandlid ja jaga segu rabarberite peale. Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit või kuni tekib kaunis krõbe pind. Serveeri ahjusooja või leigena koos jäätisega.

*Kuna mina kasutasin külmutatud rabarbereid(enne kasutamist sulata ja pigista üleliigne vesi välja), siis suhkrut ja tärklist ma ei lisanud ja oli ka ilma nendeta ülimalt hea. Värske rabarber on ilmselt hapukam ja suhkrut siiski vajab.

allikas: Šokolaad. Lihtsatest küpsistest hõrkude kookideni

Kommentaare ei ole: