130g võid
0,75dl suhkrut
1tl vanillisuhkrut
1 munakollane
50g tumedat(44%) šokolaadi
0,5tl soola
200g mõrudat(70%) šokolaadi
115g tumedat(44%) šokolaadi
3 suurt muna
0,5dl suhkrut
peale kakaopulbrit
Põhja jaoks vahusta toasoe või suhkrutega, lisa munakollane js sulatatud šokolaad ning jätka vahustamist. Lisa jahu-soolasegu ning sega tainaks. Pane tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24cm lahtikäiva koogivormi põhja. Küpseta 180kraadises ahjus 15minutit või kuni põhi on läbi küpsenud.
Täidise tegemiseks sulata kastrulis tükeldatud šokolaadid, jahuta. Eralda munakollased munavalgetest. Kollased lisa šokolaadile ning valge vahusta kohevaks vahuks. Lisa vähehaaval ja pidevalt vahustades ka suhkur. Kalla šokolaadisegu munavalgevahule ja sega õrnalt läbi. Vala segu põhjale ja hoia üle öö külmikus. Serveerimisel sõelu peale kakaopulbrit.
allikas:Šokolaad (lihtsatest küpsistest hõrkude kookideni)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar