kolmapäev, 13. november 2013

Pardiraguu

Ma olen sattunud ilmselgelt hautiste lainele, sel nädalal juba teine kord. Esmalt veis, nüüd part. Aga samas hea lahendus-asjad potti/pannile ja omasoodu valmib see söök. Vaev on ainult söömine.

Vaja(4-5le):
4 pardikoiba
1 sibul
2 sellerivart
2 porgandit
100g suitsupeekonit
4 küüslauguküünt
4 loorberilehte
3dl valget veini
50g tomatipastat
5-7dl köögiviljapuljongit
soola, pipart
1,5spl tärklist
0,5dl vett


Aseta part külmale pannile, nahapool all ja pruunista senikaua, kuni nahk on kuldne. Küpseta ka teiselt poolt, vahepeal raputa peale soola-pipart. Tõsta koivad kõrvale ning prae samal pannil sibulatükid, selleri- ja porgandiviilud. Lõika peekon peenikesteks ribadeks ja lisa juurde. Kui sibul on klaasjas, lisa peeneks hakitud küüslauk. Prae kõik korralikult läbi ning pane juurde loorber, vein, pardikoivad ja tomatipasta. Lisa ka puljong, niipalju et see kergelt kataks koibi. Maitsesta vajadusel veel soola-pipraga ning hauta madalal kuumusel 2 tundi.
Pärast hautamist võta pardikoivad pannilt, eemalda liha kontidelt, tee väiksemateks tükkideks ja pane tagasi pannile. Sega omavahel vesi ja tärklis ning lisa raguule. Sega kuni kaste pakseneb. Serveeri meelepärasega.
Just parajalt mõnus toit vihmasesse sügisõhtusse.


allikas: Lihtsalt linnulihast

Kommentaare ei ole: