Vaja(4-5le):
4 pardikoiba
1 sibul
2 sellerivart
2 porgandit
100g suitsupeekonit
4 küüslauguküünt
4 loorberilehte
3dl valget veini
50g tomatipastat
5-7dl köögiviljapuljongit
soola, pipart
1,5spl tärklist
0,5dl vett
Aseta part külmale pannile, nahapool all ja pruunista senikaua, kuni nahk on kuldne. Küpseta ka teiselt poolt, vahepeal raputa peale soola-pipart. Tõsta koivad kõrvale ning prae samal pannil sibulatükid, selleri- ja porgandiviilud. Lõika peekon peenikesteks ribadeks ja lisa juurde. Kui sibul on klaasjas, lisa peeneks hakitud küüslauk. Prae kõik korralikult läbi ning pane juurde loorber, vein, pardikoivad ja tomatipasta. Lisa ka puljong, niipalju et see kergelt kataks koibi. Maitsesta vajadusel veel soola-pipraga ning hauta madalal kuumusel 2 tundi.
Pärast hautamist võta pardikoivad pannilt, eemalda liha kontidelt, tee väiksemateks tükkideks ja pane tagasi pannile. Sega omavahel vesi ja tärklis ning lisa raguule. Sega kuni kaste pakseneb. Serveeri meelepärasega.
Just parajalt mõnus toit vihmasesse sügisõhtusse.
allikas: Lihtsalt linnulihast
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar