laupäev, 23. jaanuar 2016

Hiina apelsinikana

Kellele meeldib nö "hiinakas" ja ei pea paljuks ka kodus sellised retsepte järele proovida, siis siit üks mõnus magusa ja apelsinihapu maitsega kooslus Tuuli blogist. Midagi ülikeerulist pole ja tulemuseks ülimaitsev ja ilmselt kiiruga laualt kaduv roog.


Vaja:
400g broilerifileed (mina kasutasin kintsuliha)
2 küüslauguküünt
õli praadimiseks ja frittimiseks
sool, pipar

Apelsinikaste:
100ml värskelt pressitud apelsinimahla
1tl peenelt riivitud apelsinikoort
2spl Sriracha kastet (v muud tshillikastet)
6spl kanapuljongit
2spl sojakastet
3-5spl suhkrut (või rafineerimata roosuhkrut)
1-2spl riisiäädikat või veiniäädikat
2tl maisitärklist

Frittimistainas:
1 muna (lahtiklopitud)
60ml sõelutud jahu
2spl maisitärklist
50ml külma vett
½tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola

serveerimiseks rohelist sibulat ja seesamiseemneid

Alusta esmalt apelsinikastmest - sega kõik kastme komponendid väikeses kausis kokku ja tõsta kõrvale. Tükelda kana.
Sega järgmisena frittimistaina ained kokku kuni moodustub ühtlane tükkideta mass. Tõsta kanatükid taina sisse ja sega neid nii, et kõik tükid oleksid ühtlaselt kaetud. Kuumuta vokkpannil või suuremal pannil korralik kogus õli kuumaks. Õli kuumust võid kontrollida saiatükiga - see peab pruunistuma 30 sekundi jooksul. Aseta frittimistainas segatud kanatükid kuuma õli sisse ja friti neid seni kuni need on kuldpruunid ja krõbedad, seejärel tõsta majapidamispaberile nõrguma, et liigne õli eemalduks. Tõenäoliselt tuleb kana frittida mitmes jaos.
Eemalda nüüd liige õli pannilt ning vajadusel puhasta viimane. Kuumuta seejärel pannil paar supilusikatäit õli ning voki küüslauku kuni see muutub aromaatseks. Lisa järgmisena pannile apelsinikaste (sega kaste enne pannile kallamist  läbi, et põhja vajunud tärklis ülejäänud vedelikuga taas seguneks) ja kuumuta, kuni kaste muutub paksemaks. Maitse kastet ja vajadusel lisa soola, pipart, tšillikastet, suhkrut või millest puudust tunned. Kalla kastme sisse eelnevalt frititud kanatükid ning sega kuumutades läbi nii, et kanatükid oleksid kõik kastmega kaetud. 
Serveeri kohe nt koos riisiga ja enne seda võid kanale soovi korral lisada ka hakitud rohelist sibulat ja seesamiseemneid. 

Kommentaare ei ole: