esmaspäev, 18. jaanuar 2016

Liha kama-jogurtimarinaadis

Kama ehk kamajahu on keedetud, kuivatatud ja jahvatatud segaviljast jäme jahu. Kamajahu on segu jämejahvatatud ja pruunistatud kaunviljast ja teraviljadest. Kama iseloomulikuks koostisosaks on hernejahu. Teraviljadest on koostises rukis ja oder, tänapäeval ka nisu. Tavaliselt süüakse (juuakse) kama hapupiima, keefiri või jogurtiga.//wikipedia//

Kui tõesti peamiselt ollakse harjunud sööma kama keefiriga või lisandina smuutides, siis tegelikult leiab rakendust ka muul ajal ja muud moodi. Antud retsept köitiski mind just sellega, et kama ja marinaadis, huvitav mis sealt tulla võiks. Ja tuligi väga maitsev roog, liha jäi äärmiselt mahlane ning jogurt ning sidrun andsid mõnusa maitsenüansi.

Vaja (6-le):
0,75dl kamajahu
3dl maitsestamata jogurtit
1kg seavälisfileed
1 sidruni mahl
2spl hakitud ürte (nt petersell ja murulauk)
sool, pipar

Sega kamajahu jogurtiga ning lisa ürdid. Maitsesta soola, pipra ning sidrunimahlaga. Lõika lihast u 1cm paksusega viilud ning aseta marinaadi. Sega nii, et kogu liha oleks kaetud. Jäta ööseks maitsestuma. Prae liha pannil(või grillil) mõlemalt poolt pruuniks, misjärel pane 180kraadisesse ahju järelküpsema nii 15-20minutiks.
Serveeri meelepärasega, meil oli selle kartulipuder ning marineeritud kurk ja kõrvits.

allikas: Kama Eesti rahvustoit

Kommentaare ei ole: