neljapäev, 7. jaanuar 2016

Kohapõsed

Koha on pikliksüstja kehaga, kitsa ja teritunud peaga kala. Suust paistavad 4 teravat kihva. Värvuselt on koha rohekas- kuni tumehall, kõhualune on puhasvalge. Eestis elutseb ta ainult Peipsis ja Võrtsjärves ning osades Lõuna- ja Kagu-Eesti järvedes.//bio.edu.ee//


Seda et loomadel süüakse põskesid on kõigile teada, aga et ka kaladel, see paneb imestama paljusid. Aga just selle roa me ühes kokakoolis ette võtsimegi ja tegemist on ülihea ja hõrgu roaga, passib eriti hästi eelroaks. Ja põskesid on täitsa ka kaubanduses saada, ainult vaata lahtiste silmadega ja osta (kuigi jah seda on saada ainult teatud päevadel, nt Stockmannis). Või siis telli tuttavalt kalamehelt või kalamüüjalt.


200g võid                                      
500g kohapõskesid (jahutatud)                
50g lehtpeterselli                            
50g küüslauku                                
oliivõli                                  
100g jahu (nisu)                                  
sool-pipar                                                        

200g hapukoort                                
20g küüslauku                                
20g lehtpeterselli                            
sool-pipar                        

Maitsesta kohapõsed tükeldatud küüslaugu ja lehtpeterselliga ning lisa oliivõli, sega läbi ja lase 30minutit marineeruda. Seejärel aja pann kuumaks ning prae põskesid kuumal pannil võis (kui võimalik, siis selitatud võis) jahusees paneeritult, maitsesta pannil soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga.
Serveerimiseks tee kõrvale külm kaste paksust hapukoorest, riivitud küüslaugust ja tükeldatud lehtpetersellist ning maitsesta soola ja jahvatatud musta pipraga. Kõigele sellele võid lisaks kõrvale pakkuda ka rukolat.

allikas: Oma Maitse kokakool

Kommentaare ei ole: