Seda et loomadel süüakse põskesid on kõigile teada, aga et ka kaladel, see paneb imestama paljusid. Aga just selle roa me ühes kokakoolis ette võtsimegi ja tegemist on ülihea ja hõrgu roaga, passib eriti hästi eelroaks. Ja põskesid on täitsa ka kaubanduses saada, ainult vaata lahtiste silmadega ja osta (kuigi jah seda on saada ainult teatud päevadel, nt Stockmannis). Või siis telli tuttavalt kalamehelt või kalamüüjalt.
200g võid
500g kohapõskesid (jahutatud)
50g lehtpeterselli
50g küüslauku
oliivõli
100g jahu (nisu)
sool-pipar
200g hapukoort
20g küüslauku
20g lehtpeterselli
sool-pipar
Maitsesta kohapõsed tükeldatud küüslaugu ja lehtpeterselliga ning lisa oliivõli, sega läbi ja lase 30minutit marineeruda. Seejärel aja pann kuumaks ning prae põskesid kuumal pannil võis (kui võimalik, siis selitatud võis) jahusees paneeritult, maitsesta pannil soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga.
Serveerimiseks tee kõrvale külm kaste paksust hapukoorest, riivitud küüslaugust ja tükeldatud lehtpetersellist ning maitsesta soola ja jahvatatud musta pipraga. Kõigele sellele võid lisaks kõrvale pakkuda ka rukolat.
allikas: Oma Maitse kokakool
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar