teisipäev, 5. jaanuar 2016

Sealiha mandariinidega teravas kastmes

Milline maitse TV3'st lõppes tegelikult juba vana aasta sees, kuid saate võitja roog on mul siiani meeles. Hoidsin algusest peale Jürile ühena mitmest pöialt ja kui ta ka fainaali sai, oli mul ülihea meel. Sattusin isegi Selverisse ootamatult, kui käimas oli viimane ponnistus, kes võidab ja sain oma hääle kenasti ka tema poolt anda. Kui juba saate ajal hoidsin silma peal huvitavamatel roogadel, et siis hiljem neid netiavarustest otsida, siis saate võiduroog tuli minuni päris kergelt - kuidagi hüppas õigel ajal pilti nami-nami postitustest (hiljem avastasin et olemas täitsa ka TV3 saate alamlehel). Kohe varasalve selle salvetsasin ja nüüd ka lõpuks ette võtsin. Kiidan suurelt ja leiab tee kindlasti veel ja veel meie toidulauale. Kõrvale pakkusin kartuli-porgandi tampi.


Vaja (10-le):
1,5kg sea välisfileed
3 punast paprikat
5-6cm jupp värsket ingverit
500g mandariine
1,5dl värskelt pressitud mandariinimahla
750g magusat tšillikastet
1tl jahvatatud ingverit
1tl jahvatatud kaneeli
0,5tl riivitud mandariinikoort
soola
praadimiseks seesamiõli - huvitavama maitse saamiseks

Lõika sealiha õhukesteks viiludeks (u 0,5cm paksusega). Lõika paprika ribadeks, haki ingver hästi peeneks ning fileeri mandariinid.  Kuumuta suurel pannil õli, prae lihaviilud mõlemalt poolt jaokaupa pruuniks - pigem pane pannile vähem kui rohkem ja tee mitmes jaos, kui hautad pruunistamise asemel. Maitsesta pruunistatud lihaviilud soolaga ning tõsta praetud viilud kõrvale ootele. Lisa seejärel pannile paprikaribad, prae mõni minut, lisa juurde eelnevalt pruunistatud liha. Kuumuta neid koos umbes minuti jagu, siis kalla pannile mandariinimahl, tšillikaste, hakitud ingver, jahvatatud ingver ja kaneel. Viimasena lisa lõpuks mandariiniviilud. Kuumuta kõik koos läbi, tõsta pann tulelt ja serveeri. 

Kommentaare ei ole: