esmaspäev, 25. jaanuar 2016

Müsli

Müsli on mõnus osa hommikusöögist ja pole üldse keeruline ka ise valmistada ja just nendest ainetest, mis endale kõige meelepärasemad. Mul on see heaks kaaslaseks hommikul koos Kreeka/Türgi jogurti, banaani ning talvisel ajal külmutatud marjadega (vaarikad, mustikad, põlmarjad jne). Suvel kasutan kindlasti võimaluse korral värskeid. Tavaliselt võtan müsliteo ette ikka kord nädalas.


Mina ise kasutan selliseid aineid:
1 kruusitäis kaerahelbeid
pool pakki pähklisegu
pool pakki kuivatatud puuvilju
tunde järgi kuivatatud mustikaid
tunde järgi kuivatatud goji marju
veidi heledad siirpupit (võib vabalt asendada meega)
natuke õli

Aja pann kuumaks, aseta sinna pisike sorts õli. Lisa kõik meelepärased ained(vajadusel tükelda väiksemaks) ning lase pannil madalal tulel podiseda, aeg-ajalt segades. Kui tundub et segu on parajalt krõbe, siis aseta saadud mass jahtuma, nt kandikule, vahepeal segades. Kui müsli on jahtunud, pane see purki või muusse sobivasse anumasse, kust seda käepärane igapäevaselt võtta. Nii lihtne see ongi.

Kommentaare ei ole: