pühapäev, 10. jaanuar 2016

Õunabrownie

Kui vana-aastaõhtu part sai täidetud õuntega, jäid mõningad isendid üle. Et neid mitte raisku lasta minna, sai need kasutatud ühes imelihtsas õunamagustoidus. Kui tavaliselt oleme harjunud et brownie on šokolaadi oma, siis vahelduseks teistlaadi proovida oli päris omapärane. Rooga on lihtne valmistada, enamus ained on ilmselt koduses köögikapiski olemas ning maitsev magustoit ongi kiirelt valmis.


Vaja:
2dl jahu
1tl kaneeli
1tl küpsetuspulbrit
0,5tl soola
100g võid
2dl suhkrut
1 muna
1dl hakitud kreeka pähkleid
500g õunu
1tl võid vormi määrimiseks

Sega jahu hulka kaneel, küpsetuspulber ja sool. Vahusta või suhkruga ja klopi hulka muna. Koori ja puhasta õunad ning lõika kuubikuteks. Lisa või-munavahule pähklitükid ning õunakuubikud, misjärel sega sisse ka jahu ja tõsta mass võitatud 20x30cm suurusega vormi. Küpseta 175 kraadi juures 30-35minutit, kuni kook on pealt krõbe ja helepruun. Brownie võib jääda seest veidi pehmem kui tavaline plaadikook.
Kui soovi, võib juurde serveerida ka vaniljejäätist või vahukoort.

allikas: Õunatoidud (salatitest magusani)

Kommentaare ei ole: