esmaspäev, 23. jaanuar 2017

Kana-quiche

Jätkates quiche lainel. Kui eelmine oli täiesti lihavaba, siis sedapuhku on tegemist kana ja sibula sõprusega, kellel seltsis koor ja roheline.


Vaja:
Põhi:
150g võid
1/2tl soola
3dl jahu
3spl vett

Kate:
üks keskmine suitsukanakoib (mina kasutasin suitsutatud kintsuliha)
3 muna
peotäis rohelist (basiilikut, spinatit, peterselli vms)
1 sibul
1dl rõõska koort
2spl hapukoort
üks pakk riivjuustu (mina lisasin u 100g)


Haki või, jahu ja sool väikesteks tükkideks, lisa vesi ja sega tainaks. Vormi tainast pall ja  aseta umbes 30 minutiks külmkappi.  Vooderda lahtikäiv pirukavorm (ise kasutasin 24cm) taignaga ja eelküpseta 200kraadises ahjus u 10 minutit.
Samal ajal valmista täidis. Haki kana ja sibul. Pruunista pannil sibul ja lisa paariks minutiks juurde ka kana. Klopi omavahel munad, koor ja hapukoor.  Lisa saadud segule kana, sibul, juust ja roheline. Maitsesta soola ja pipraga. Kalla täidis eelküpsetatud põhjale ja küpseta u 30 minutit või kuni see pealt kuldpruun.
Serveeri soojalt ja soovi korral nt rohelise salatiga.

allikas: Postimees

Kommentaare ei ole: