Vaja:
Põhi:
150g võid
1/2tl soola
3dl jahu
3spl vett
Kate:
üks keskmine suitsukanakoib (mina kasutasin suitsutatud kintsuliha)
3 muna
peotäis rohelist (basiilikut, spinatit, peterselli vms)
1 sibul
1dl rõõska koort
2spl hapukoort
üks pakk riivjuustu (mina lisasin u 100g)
Haki või, jahu ja sool väikesteks tükkideks, lisa vesi ja sega tainaks. Vormi tainast pall ja aseta umbes 30 minutiks külmkappi. Vooderda lahtikäiv pirukavorm (ise kasutasin 24cm) taignaga ja eelküpseta 200kraadises ahjus u 10 minutit.
Samal ajal valmista täidis. Haki kana ja sibul. Pruunista pannil sibul ja lisa paariks minutiks juurde ka kana. Klopi omavahel munad, koor ja hapukoor. Lisa saadud segule kana, sibul, juust ja roheline. Maitsesta soola ja pipraga. Kalla täidis eelküpsetatud põhjale ja küpseta u 30 minutit või kuni see pealt kuldpruun.
Serveeri soojalt ja soovi korral nt rohelise salatiga.
allikas: Postimees
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar