esmaspäev, 16. jaanuar 2017

Kana-seene risoto

Risoto tegemine võib tunduda keeruline, kui tegelikult nii see pole. Oluline on lihtsalt puljongit lisada vähehaaval ja lasta eelnev enne sisse imbuda, kui lisad uue. Olen varasemalt teinud nii kõrvitsa kui ka primavera varianti, sedapuhku siis kana ja seentega. Kõigiga olen siiani väga rahule jäänud ja soovitan soojalt proovida ning mitte peljata nende tegemist.


Vaja (4-le):
60g võid
1 suurem sibul, hakitud
2 tüümianioksa, vars eemalda
250g shampinjone, viilutatud
300g risotoriisi
1,5L kuuma kanapuljongit
200g küpsetatud kana, tükkideks hakitud
50g riivitud parmesani+lisa serveermiseks
peterselli, hakitud

Kuumuta või pannil/potis ja lisa sibul. Kuumuta kümmekond minutit, mil sibul pehmenenud, lisa seejärel tüümian ja seened. Kuumuta segu nii 5 minutit, lisa riis, sega läbi, kuniks kõik on ilusti segunenud. Lisa veerand puljongist ning jätka keetmist, massi iga veidikese aja tagant segades, lisades juurde puljongit, kui eelmine on sisse imbunud (võib juhtuda et sa ei vaja kogu vedelikku). Kui enamik vedelikku kasutatud ja riis peaagu pehme, lisa kanatükid, kuumuta läbi. Maitsesta, sega sisse parmesan ja petersell.
Serveeri!

allikas: BBC GoodFood (detsember 2016)

Kommentaare ei ole: