reede, 20. jaanuar 2017

Quiche Türgi ubade, paprika ja Brie juustuga

Quiche'd on ühed minu lemmikud. Tavaliselt lihtne valmistada, maitsevad hästi ning mõnusalt toekas amps, mille kõrvale võib lisada vabalt veel kerge salati. Sedapuhku on tegemist juustu-ubade-paprika-tomati kooslusega. Ei grammigi liha ja imeliselt värviline roog.


Vaja:

Tainas:
50g võid
1,5dl jahu
20g riivjuustu
1/2tl kuivatatud ürte
soola
veidi külma vett

Täidis:
100g külmutatud Türgi ube
100g röstitud paprikat marinaadis
120g Brie juustu
peotäis kirsstomateid
200ml vahukoort
2 muna
sool, pipar

Haki külm tükeldatud või koos jahu ja soolaga ühtlaseks puruks. Lisa riivjuust, ürdid ning vesi ja sõtku tainaks. Pane toidukilesse ja veidikeseks külma.
Rulli tainas lahti ja kata 20cm läbimõõduga pirukavormi põhi ja ääred. Pane täidise valmistamise ajaks külma.
Keeda sügavkülmutatud oad soolaga maitsestatud vees mõni hetk ning jahuta kohe külma veega. Klopi munad lahti, lisa koor ja sool-pipar. Kata tainapõhi tükeldatud juustu, ubade ja paprikaga. Kalla peale munasegu ja lõpks poolitatud kirsstomatid.
Küpseta 200kraadises ahjus 30-35minutit.

allikas: Toit&Trend jaanuar-veebruar 2017

Kommentaare ei ole: