neljapäev, 26. jaanuar 2017

Punapeedi-kanapirukas

Ja ega kaks jää ilma kolmandata, siit tuleb jutti kolmas piruka postitus, sest pole lihtsamat ja mõnusamat viisi valmistada kerge õhtusöök, mida saab nautida nii koos värske salati või ka iseseisva roana. Sedakorda on roa staarid peet ja kana.


Põhi:
100g võid
200g jahu
1 muna
suts soola

Täidis:
1 suur punapeet
1 suur sibul
110g punase veini äädikat
100g vett
100g suhkrut
sool
3 tüümiani oksa

4 muna
170g hapukoort
4 küüslauguküünt
75g sinihallitusjuustu
300g kanafileed
oliiviõli
sool, pipar

Sinihallitusjuustukaste:
50g sinihallitusjuustu
100g kohvikoort

Kõigepealt alusta põhjast - selleks sega omavahel jahu, või, muna ja sool ühtlaseks massiks, vormi pall, kata kilega ja pane külmkappi 10 minutiks ootele.
Täidise jaoks koori ja puhasta punapeet ja sibul ja lõika mõlemad ribadeks. Kalla potti punase veini äädikas, vesi, suhkur, tüümian ja sool ning sega kuni suhkur on lahustunud.  Lisa potti seejärel sibula ja peedi ribad ja keeda poolpehmeks. Tõsta nõrguma. Vedelik jäta alles, seda saad pärast vinegrettkastmena kasutada.
Lõika kanafilee ribadeks ja pruunista kergelt pannil, maitsesta soolaga. Kalla kaussi munad, hapukoor, riivitud küüslauk, 75g sinihallitusjuustu ja maitsesta soola ning pipraga ja püreesta saumikseriga ühtlaseks massiks.
Suru taigen 24cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Aseta seejärel põhjale kanafileeribad, sibula ja punapeedi ribad ning vala üle muna-hapukooremassiga. Küpseta 175 kraadi juures 25-30 minutit.
Viimasena valmista sinihallitusjuustukaste -  riivi potti sinihallitusjuust ja kalla juurde kohvikoor. Kuumuta segu pidevalt segades, kuni tekib ühtlane konsistents.
Serveeri küpsenud pirukat sinihallitusjuustukastme ja soovi korral peedi vinegretiga.

allikas: Kristian kokkab

Kommentaare ei ole: