reede, 13. jaanuar 2017

Lõhekiusatus

Ülimalt lihtne, kiire ja imemaitsev roog, mis valmib peaagu et ise. Ainus mis ilmselt veidi aega võtab on kartulite koorimine ja lõikamine/viilutamine. Muus osas on ainult kokkuladumine ja ahju asetamine.


Vaja (2-3le):
ca 6 kartulit
10cm porrujupp
150g kuumsuitsulõhet või -forelli
3spl sulatatud juustu (nt Merevaik)
hakitud tilli
sutsuke sidrunimahla
2dl 10% rõõska koort
õli
võid vormi määrimiseks
sool, pipar

Koori kartulid ning lõika/viiluta õhukesteks viiludeks. Kuumuta viilutatud porru pannil õlis. Jaga pooled kartulid võiga määritud ahjuvormi põhja. Tõsta peale porru, tükeldatud kala, sulajuust, till ning sutsu sidrunimahla. Lao peale ülejäänud kartulid, kalla üle koorega ning küpseta 180kraadises ahjus u 40 minutit.
Maitsesta vajadusel endale sobival valmistamise etapil. Mina lisasin nt ainult musta pipart ja seda vormi peale enne ahju panekut.
Originaalretseptis oli roog valmistatud 10cm läbimõõduga pisikestes vormides per inimene, aga mina tegin ühes veidi suuremas vormis, mis oli just paras ca 2'le inimesele.

allikas: Anne&Stiil november 2016

Kommentaare ei ole: