teisipäev, 31. jaanuar 2017

Lõhe ceviche

Üks parajalt särtsakas eelroog, mis valmib peaagu et ise, ainult tükeldamise vaev. Aga mis on cheviche - tsitrusemahlas (kõige levinum on laimimahl) marineeritud toore kala ja/või mereandide nimetus. See valmistusviis on levinud Lõuna- ja Kesk-Ameerikas. Antud retseptiga sain tuttavaks oma viimasel kokakooli külastusel, nimelt siis ühiskokkamine, kus juhendas Argentiina restorani peakokk Konstantin Kisseljov.


Vaja (12-le):
1kg lõhefileed
1kg laimi mahla
0,5kg apelsini mahla
125g tšillikauna
375g  kooritud krevette (nt soolvees)
sool, pipar (maitse järgi)
salatipõhja kaunistamiseks

Puhasta lõhe luudest ja lõika ära kõhuääred. Tükelda 1,5cmx1,5cm kuubikud. Pressi laimidest ja apelsinidest mahl. Puhasta tšillikaunad seemnetest ja lõika pisikesteks tükkideks. Sega nüüd omavahel lõhe, tšilli, vala peale mahlasegu ja sega hästi läbi. Lase marineeruda 30 minutit.
Sega kokku salati segu, maitsesta soola-pipraga. 
Pane taldrikule  lõhekuubikud, seejärel krevetid ja kõige peale salatisegu. Pigista ka peale laimimahla ning serveeri! Kiire ja maitsev eelroog ongi valmis. Soovi korral võid lisaks veel kõrvale pakkuda krõbesaia.

allikas: Toiduakadeemia ühiskokkamine Argentiina restorani peakokk Konstantin Kisseljov juhendamisel

Kommentaare ei ole: