Üks ülimalt lihtne, kiire ja maitsev karri. Kuna mul on olemas nii köögikombain, kui ka kannmikser, siis seekord proovisin hoopis pastat kokku suristada oma uue tarvikuga, mis jõuludeks sain. Nimelt siis esimene lisavidin minu Kenwood köögiabilisele. Tegemist siis pisikeste purgilaadsete anumatega, mida saab masina külge panna ja seal suristada igast kraami kokku. Just loodud sellise karripõhja (vm segude) valmistamiseks. Ja õigustas end kohe esimesest proovist peale. Aga sellest ise kokkusuristatud karripõhjast sai meie ühe perliikme uus lemmikarri, seega soovitan proovida.
Vaja (2-le):
400g nahata lõhe- või forellifileed
1 purk kookospiima
1 keskmine sibul
3cm tükk ingverit
3 küüslauguküünt
1 laimi mahl ja riivitud koor
1spl köömneid
2spl pruuni suhkrut
2tl teralist sinepit
2tl karrimaitseainet
2tl jahvatatud koriandrit
1tl jahvatatud kurkumit
4spl oliiviõli
soola
Tõsta kooritud ingver, küüslauk ja sibul köögikombaini või kannmikserisse, lisa ka kõik ülejäänud maitseained, laimi koor ja mahl ning õli. Surista see kõik kokku karripastaks.
Vala pasta kuumale pannile, lase korraks podisema ja lisa kookospiim, sega läbi, maitsesta soolaga. Vahetult enne serveerimist lisa kalatükid.
Serveeri koos riisi või muu meelepärasega (kinoa, tatar, läätsed). Ja oledki viidud imelisse karrimaailma.
allikas: Toit&Trend jaanuar-veebruar 2017
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar