teisipäev, 25. veebruar 2014

Palju õnne Eestile! - musta leiva ja heeringa võileivatort

Pikad pühad andsid võimaluse vahepeal ka köögipoolele aega pühendada. Tunnistan ausalt, näljas pole me olnud, lihtsalt blogiväärilist pole midagi kokku keeranud. Kui võileivatordi idee tuli meesperelt, siis mina ulatasin käe sisu idee, kokkuladumise ja kaunistamise osas. Ja selline see tort Eestile välja kukkuski.


Vaja(põhi 3x4 ja kihte 3):
u 2,5 pakki Fazer musta vormileiba (lõika koorik ära)
hapukoort u 1,5pakki (500g pakk)
majoneesi
1 suurem pakk heeringat
murulauku, tilli
5-6 muna
marineeritud kurki
kaunistuseks meelepärast - tomatit, kurki, paprikat, vürtsikilu

Keeda munad. Haki heeringas väikesteks tükkideks. Sega omavahel esmalt 1 pakk hapukoort ja maitse järgi majoneesi ning raputa sisse ka tilli ja murulauku ning sega hulka heeringas. Vajadusel lisa hapukoort, sõltub millise konsistentsiga segu soovid. Vajadusel lisa ka soola. Lao kandikule esimene 3x4 leivaviile, määri peale hapukoore-heeringasegu, selle peale lao omakorda munaviile. Pane taas uus kiht leiba, määri hapukoore-heeringaseguga ning lao peale viilutatud marineeritud kurk. Taas kiht leiba, kata pealt lihtsalt hapukoorega ning kaunista meelepärasega. Meie kasutasime selleks kirsstomateid, muna, kurki, paprikat ja vürtsikilu ning puistasime veel üle murulauguga. Lase veidi seista ja lase hea maitsta! Kuna ilmselt jääb kaunistamisest kõike hääd ja paremat ka juppidena alles, siis on paras kõrvale näksidena needki nahka pista.


Antud "meistriteos" sai postitatud ka nami-nami vahvale ettevõtmisele  - "Tort isamaa auks" konkursile.

2 kommentaari:

Maris ütles ...

Näeb väga maitsev välja, mul käivad meeletud neelud!

Kati ütles ...

No aga hop,hop,hop ja tee ära:). See pole ju üldse raske