esmaspäev, 3. märts 2014

Siidri-sinepi-ürdikana

Kana, sinep ja siider on juba ammu teada-tuntud hea kooslus, vähemalt minu jaoks. See retsept jäi silma BBC Good Food'i Fb feed's, kust selle endale kohe to-do listi talletasin. Tulemus, tõsiselt omapärane ja ülimalt hea maitse. Just parajalt siidrit, sinepit ning creme fraiche, mis teeb kastme mõnusalt kooreseks.


Vaja (4-5le):
õli
750g nahata ja kondita kana, lõigatud parajateks tükkideks
2 sibualt
2 küüslauguküünt
400ml siidrit (medium-dry)
175g creme fraiche
2spl täisterasinepit
väike punt peterselli
mõned tüümianioksad (u 1/2 spl)
serveerimiseks riisi või juurvilja

Kuumuta pannil õli ja prae kana 3-4 minutit igalt küljelt, parajalt pruuniks. Eemalda pannilt ja pane ootele. Prae seejärel tükeldatud sibulat u 3 minutit, lisa hakitud küüslauk, kuumuta u minut veel. Vala juurde siider, aja keema, misjärel lisa tagasi pannile kana. Kata kaanega ning keeda 10 minutit. Peale seda eemalda kaas, sega juurde creme fraiche, sinep ning ürdid. Lase "muliseda" järgmised 5 minutit, maitsesta vajadusel.
Serveeri riisi või aurutatud juurviljadega.

allikas: BBC GoodFood

Kommentaare ei ole: