pühapäev, 9. märts 2014

Laimi ja musta leiva toorjuustukook

Üks huvitava kooslusega kook, mis aitas tähistada tööl kohe kahte sündmust korraga - saabuvat naistepäeva ning aastakümne täitumist minul sel asutuses. Otsisin midagi põnevat ja selle ma ka leidsin. Sööjate kommentaarid olid vaid ülivõrdes, nii mõnigi arvas et pole eales nii head midagi maitsta saanud. Tore, kui asi enda eesmärki teenis.


Põhi:
2 viilu musta vormileiba
100g kakaoküpsist
50g võid
30g kakaod
50g fariinsuhkrut

Mõõda kõik ained kannmikserisse ja purusta. Suru saadud mass lahtikäiva koogivormi põhja ja pane täidise valmistamise ajaks kõrvale.

Kreem:
600g toorjuustu
300g vahukoort (toasooja)
100g suhkrut
150g valget šokolaadi
2 laimi
2 želatiinilehte

Riivi laimikoored kaussi ning pigista sinna juurde ka nende mahl. Sulata kuumaveevannis šokolaad, sega sisse toorjuust ja pane kõrvale. Pane želatiinilehed külma vette ligunema. Samal ajal vahusta koor suhkruga tugevaks vahuks, lisa sellele ettevaatlikult toorjuustusegu ning riivitud laimikoor ja mahl. Mikserda läbi. Kuumuta 70ml vett, mille hulka lisa kuivaks pigistatud želatiin. Nirista see kreemi hulka, samal ajal segades. Lõpuks vala saadud kreem koogipõhjale ja jahuta mõned tunnid külmikus.

Šokolaadikreem:
100g vahukoort
200g hakitud valget šokolaadi

Kuumuta koor kastrulis. Kui see on keema läinud, võta tulelt ning lisa šokolaad. Sega vispliga läbi ning vala koogile. Enne serveerimist hoia vähemalt tunnike veel külmikus.

allikas: Toit ja Trend märts-aprill 2014

Kommentaare ei ole: