laupäev, 15. märts 2014

Ravioolid metsaseene täidisega

Kokakool vol6 - eelroog.

Ravioolidga pole mul siiani just parim suhe olnud, õigemini selle valmistamisega. Mul on nimelt pastamasina üks osa, millega peaks saama neid valmistada, aga no siiani on kõik katsetused aia taha läinud.
Koolis tegime neid käsitsi ja no nagu arvata oli, õnnestusid, samamoodi ka kodus, kui antud retsepti kontrolltööna järgi tegin.


Vaja (8-le):
500g (durum)nisujahu
3 suuremat muna
2 munakollast
soola
(vett)

Valmista pastataigen, mis peab tulemusena olema ühtlane ja siidjas. Võimalusel jäta toidukilesse pakitult min 30 minutit ootele.
Rulli taigen 1mm paksuseks ja kaheks sarnaseks tükiks (nt nii nagu pastamasin väljutab). Kui toas on väga kuiv õhtk, kata taigen toidukile või niiske rätikuga, muidu kuivab see kiirelt.
Pane võrdsete vahedega 1tl  täidist ühele taignatükile, pintselda selle ümber kahe taigna kindlamaks liitmiseks vee või lahtiklopitud muna(valge)ga. Kata teise taignatükiga ning suru täidise ümbrus hoolega kinni. Lõika soovitud kujundid. Hoia ühe kihina jahuga ülepuistatult kuni keetmiseni.

Metsaseene täidis:
600g metsaseeni
2 sibulat
2 küüslauguküünt
õli
8 saiaviilu (piimas leotatud)
2dl riivitud parmesani
sool-pipar
maitse järgi rosmariini vmm sobivat ürti

Tükelda seened ning prae väikeste sibulakuubikute ja hakitud küüslauguga läbi. Maitsesta ürtide, soola ja pipraga ning kuumuta kuni vedelik on haihtunud. Sega jahtunult ülejäänud ainetega (vaata et sai poleks liiga niiske).

Kaste:
2,5dl valget veini
4dl aedviljapuljongit
veidi rosmariini
1 sidruni koor (koori nt kartulikoorijaga)
2-3 küüslauguküünt
120g võid

Ühenda kastmeained (välja arvatud või) potis ning sega keetes, kuni üle poole vedelikust on haihtunud. Kontrolli maitsestust, kurna leem ning lisa siis või. Sega ühtlaseks läikivaks kastmeks.

Keeda ravioolid vahetult enne serveerimist. Valmis ravioolid tõsta kohe taldrikule, lisa kaste ning soovi korral riivi peale parmesan. Planeeri tööd nii, et kaste on valmis enne kui ravioolid.


allikas: Kaie Mei

Kommentaare ei ole: