esmaspäev, 19. detsember 2011

Vürtsine mereannisupp

Oleme viimasel ajal kuidagi kalalainel. Ja nagu eelmine, siis ka seekordne nädal - kalasupp! Ülimalt vürtsine (soovitan karripastaga ettevaatlik olla), kuid maitsev ka.



300g punast või valget kala
2L vett
1 sibul
4-5 tera musta pipart
4 küüslauguküünt
150g shampinjone
400g purustatud tomateid
õli
2spl punast karripastat
200g puhastatud krevette
0,5tl tshillihelbeid
1 laimi mahl
soola

Pane kala 2 liitri külma vette koos terve sibula ning terapipra ja soolaga. Lase keema minna, eemalda vaht ja keeda kuni kala on küps. Tõsta kala välja. Haki peeneks potis olnud sibul.
Prae pannil küüslauk, keedetud sibul ning lisa ka viilutatud seened ja purustatud tomatid. Prae paar minutit ning lisa pannil olev segu puljongisse. Lase supil u 10 minutit keeda. Lisa karripasta, kala, krevetid ja maitsesta tshilliga. Aja veelkord supp korraks keema ja eemalda tulelt. Pigista hulka laimimahl ja naudi!


allikas: Kulinaarsete kroonikute kokaraamat

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

väga maitsev supp tuli välja !