teisipäev, 23. aprill 2013

Koorene krevetipasta tomati ja sidruniga

Olen viimasel ajal nimelt asja teinud Lasnamäel asuvasse uude Maximasse, sest seal on, võib ausalt öelda, täiesti arvestatav kala ja mereannilett. Kuna oli isu millegi "hea" järele, siis otsustasime proovida krevetipastat. Ja ühe äärmiselt lihtsa ma blogardite kokaraamatust ka leidsin, sedakorda siis Juta (What a wonderful world blogi) sektsioonist.

Vaja (meil jagus 4-le):
3 suuremat tomatit
1spl võid
2spl õli
2-3 küüslauguküünt
1 šalottsibul (lisasin täiesti tavalise keskpärase mõõduga sibula)
1 sidruni koor
300g puhastatud krevette
100ml kuiva valget veini
100ml 35% koort
0,5 sidruni mahl
400g tagliatellesid
peotäis hakitud peterselli
soola-pipart


Kuna meie kasutasime tooreid krevette, siis esmalt keetsime neid paar minutit keevas vees ja puhastasime.
Seejärel tee tomatitele peale lõiked ja aseta paariks minutiks keeva vette. Tõsta välja, eemalda koor ja haki peeneks. Kuumuta pannil või ja õli, prae selles küüslauku, sibulat ja sidrunikoort kergelt.(Lisa krevetid ja prae mõlemalt poolt veidi, kuni need on küpsed; tõsta pannilt, et nad liigselt kuuma ei saaks - meie jätsime selle osa ära, kuna olime neid eelnevalt juba keetnud). Lisa pannile vein ja hakitud tomatid ja keeda kuni kogus on poole vähenenud. Vala hulka vahukoor. Kui kaste uuesti keema läheb, lisa krevetid. Minuti möödudes eemalda kaste tulelt, lisa sidrunimahl(sõltub sidruni suurusest, aga mina panin kogu 1 sidruni mahla, ilmselt tasub mekkida ja vastavalt soovile seda lisada) ja maitsesta.
Keeda pasta vastavalt õpetusele al'dente. Kurna ning serveeri koos kastmega. Võib ka eelnevalt pasta ja kastme ühendada.
Meie pakkusime kõrvale veel eraldi tiigerkrevette, mida olime õrnalt kuumutanud pannil õlis, koos soola ja tshillipulbri ning küüslauguga.
Tulemus-oivaline. Parajalt kooene ja mõnusa sidrunimekiga.


allikas: Kulinaarsete kroonikute kokaraamat

Kommentaare ei ole: