teisipäev, 2. aprill 2013

Rammus kartuli-peekoni-kõrvitsavorm

Kuna sain nädalavahetusel kena tüki kõrvitsat, siis oli see ka vaja kiirelt ära realiseerida. Maale komandeerides pakkisin ka kaasa hunniku toiduajakirju ja raamatuid, mida polnud jõudnud nii lugeda ega sirvidagi. See retsept pärinebki uuest Oma Maitse kokaraamatust, järjekorranumbriga 2.
Vormiroog ise ülimalt lihtne ning maitse täiesti üllatav-lihtsalt suurepärane. Lihtsuses peitub võlu!

8-le:
1kg kartulit
50g võid
2 küüslauguküünt
100g toorsuitsupeekonit
soola
tüümiani
300-400g puhastatud ja kooritud muskaatkõrvitsat (mina asendasin tavalise kõrvitsaga)
pipart
200ml kohvikoort
100g riivitud juustu
2 muna


Koori kartulid ning viiluta. Aseta kartulid võiga määritud vormi kihiti koos tükeldatud või, küüslaugu ja peekoniga. Maitsesta igat kihti soola ja tüümianiga. Küpseta vormi 180-200 kraadises ahjus nii kaua kuni kartulid on kuldpruunid. Selleks võib kuluda 40min kuni tund. Samal ajal lõika kõrvits kuubikuteks ja prae õlis ilusaks pruuniks, aga mitte väga pehmeks. Maitsesta soola-pipraga. Kui kartulid on kuldpruunid aseta neile ühtlaselt peale praetud kõrvits. Seejärel sega kohvikoor, riivitud juust ja munad ning kalla roale peale. Aseta vorm tagasi ahju ja küpseta kuni roog saab kauni kuldse jume ja muna on hüübinud. Lase veidi jahtuda, siis on lihtsam lõigata.


Kommentaare ei ole: