neljapäev, 11. aprill 2013

Makaroni-juustuvorm

Üks järjekordne kiire argiõhturoog. Hoiatusena - ilma lihata! Kuid sellegipoolest maitsev, mis sest et mõne jaoks ehk liiga rammus.

Vaja(4-le):
1 keskmine brokkoli
250g makarone
õli
1 porru
25g võid
2spl jahu
2spl sinepipulbrit
450ml sooja piima
100g kõva juustu (parmesan või eriti küps cheddar)
2 tomatit


Kuumuta (või auruta) brokkolit kuni see on pehme, kurna ja ehmata külma vee all. Pane kõrvale. Keeda makaronid vastavalt pakendil oleva õpetuse järgi. Pane needki kõrvale, kui valmis. Kuumuta pannil õli ja prae tükeldatud porrut, kuniks see on pehme. Pane seegi ootele. Nüüd lisa samale pannile või, lase sulada ja lisa jahu, pidevalt segades. Lisa sinepipulber ja jätka segamist sama ajal lisades kuum piim. Sega kastet kuni see pakseneb, misjärel lisa 2/3 riivitud juustust sinna hulka. Kui kõik on ühtlustnud keera kuumus kinni ja lisa kastme hulka nii brokkoli, makaronid kui ka porru. Sega läbi. Võta ahjuvorm, kalla kogu segu sinna, kata tomativiiludega ning puista ülejäänud juustuga. Lase ahjus olla kuni juust on sulanud.

allikas: BBC Good Food veebruar 2013


Kommentaare ei ole: