neljapäev, 11. aprill 2013

Talvine kanahautis

Kuna talv on ju tegelikult ametlikult ammu läbi, mis sest et hanged veel kohati kuskil kõrged, siis viimane aeg veel üks mõnus talvine hautis hakkama panna. Midagi erilist vaja polegi - erinevaid aedvilju ja kerget kana.

Vaja (8-le):
õli
1 sibul
4 küslauguküünt
1,4L kuuma kanapuljongit
1 suur kartul
1spl värsket tüümiani
1spl värsket rosmariini
2x850g kanafileed (mina kasutasin kintsuliha)
6 porgandit
2 pastinaaki
3 porrut


Kuumuta pannil õlis sibul ja küüslauk kuni need on pehmed. Seejärel lisa puljong ja tükeldatud kartul ning ürdid. Järgmiseks lisa mõnusateks tükkideks lõigatud kana ja lase keema tõusta. Lisa tükeldatud porgandid, pastinaak ja porru ja jäta madalal kuumusel hauduma nii 40-45 minutiks vahepeal segades kuniks kana on küpsenud.
Mina tegin selle triki, et kasutasin põhimõtteliselt kõike nii nagu retseptis ette antud, välja arvatud see et lisasin vähem puljongit(u liiter), 1 kartuli asemel 3 (eks see sõltub ka suurusest), jätsin välja pastinaagi ning kana panin täitsa tunde järgi, nii ilmselt poole kilo jagu. Ja tegelikult oleks võinud vedelikku veel vähem olla.

allikas: BBC Good Food märts 2013


Kommentaare ei ole: