laupäev, 6. aprill 2013

Koorene suitsulõhesupp

Peale kõiki sel nädalal olnud ahju jm magusate roogade vahele on vahepeal vaja ka suppi. Kiire ja maitsev kõhutäis.

Vaja:
tükk võid
1 loorberileht
2 suuremat porrut
1kg kartuleid (jahusemaid)
1L kana- või köögiviljapuljongit
100ml 35% koort
200g suitsulõhet
murulauku
soola,pipart


Pane potti või ja loorberileht ning peeneks viilutatud porru. Hauta mõõdukal kuumusel 8-10 minutit, et porru pehmeneks. Lisa kuubikuteks lõigatud kartulid ja sega et nad saaksid ka võiga kokku. Vala juurde puljong ja koor ning lase keema minna. Keeda seni kuni kartul pehme.
Pane supi hulka 2/3 suitsulõhest ja maitsesta lõplikult. Serveerimisel kasuta kaunistusena nii murulauku kui ka alleshoitud suitsulõhet.
Tõsiselt hea supp.

allikas: Oma Maitse retseptiraamat 2

Kommentaare ei ole: