teisipäev, 2. aprill 2013

Pošeeritud ehk upumuna

Olen selle tegemist korduvalt edasi lükanud kartes et see on keeruline ja nagunii ei tule välja. Kuna nälg näpistas ja tahe proovida oli, mis siis ikka, kui ei tulegi välja siis ära söön selle nagunii ise ja kuskile konkursile ju tööd ei tee:).
Aga katsetus oli väga edukas ja mis peamine, see on tegelikult ülimalt lihtne. Aja vesi potis keema ja lisa veidi soola. Tekita nt lusikaga potis nn veekeeris ja libista sinna vaikselt varem tassilöödud muna. Selle hangumine toimub väga kiirelt. Kui soovid veidi vedelama sisuga muna, siis keeda nii 2-3 minutit, kui korralikult küpset, siis 4-5 minutit.
Kui tundub et muna on valmis, tõsta see vahukulbi abil potist välja ja aseta köögipaberile nõrguma.
Ja edasi juba maitsesta endale sobivalt ning naudi tulemust.

allikas: internetis on lugematu hulk videosid ja tegemisõpetusi

2 kommentaari:

tamme ütles ...

törts äädikat pidi ka aitama, et muna laiali ei valguks. aga põhiline on jah keeris.

Kati ütles ...

Olen kursis jah et kasutatakse, aga tahtsin ilma proovida ja õnnestus:)