pühapäev, 1. november 2015

Õunaroosid

Õunaroosid on viimasel ajal olnud ülimalt populaarsed, eks hooaeg ka soosib. Kuna päris mitu retsepti on veebis ringlemas olnud, siis olin enda jaoks "salvestanud" tallele just selle. Efekt oleks muidugi suurem punase koorega õuntega, aga kui neid võtta polnud, ajavad asja ära ka teised. Valmivad päris lihtsalt ja silmailu garanteeritud.



Vaja:
400g lehttainast
2 õuna
2-3spl kaneelisuhkrut
1/2 sidrunit
keeva vett

serveerimiseks tuhksuhkrut

Rulli tainas veidi õhemaks. Lõika umbes 4-5 cm laiused ribad ning raputa üle kaneelisuhkruga. Puhasta õunad ning viiluta õhukesteks viiludeks. Pane kaussi, pigista peale sidrunist mahl ja vala üle keeva veega. Hoia õunaviile mõned minutid kuuma veega kaetuna, kuni need muutuvad elastsemaks. Arvestada võiks, et liiga kaua kuumas vees hoides tuhmub paraku värv. Aseta seejärel õunaviilud tainariba ülemisele servale, pool õunaviilust üle taina ääre. Seejärel tõsta alumine serv peale nii, et õunad jäävad kahe tainaserva vahele ja paistavad ääre vahelt välja. Keera tainariba otsast alustades rulli ja aseta muffinivormi. Lase pisut kerkida ja küpseta 200kraadises ahjus 20 minutit või  kuni tainas on kuldpruun.
Lase jahtuda ja puista peale tuhksuhkrut.



allikas: D-kokaraamat

Kommentaare ei ole: