reede, 13. november 2015

Pikkpoiss munaga

Pikkpoiss on tegelikult ülilihtsa valmistusviisiga ning maitsev suutäis. Seda saab teha erinevate sisude või maitsetega. Olen isegi eelnevalt siia postitanud nii pikkpoiss feta ja porgandiga kui ka pikkpoisi paprikasalsaga ja neid variante oleks kindasti veel. Kuid siit üks vahva, justkui peidetud aardega variant.


Vaja:
600g hakkliha
1 sibul
soola, pipart
5-6 keedetud muna
75g hapukoort
3spl riivsaia

Sega hakkliha hakitud sibula, hapukoore ja riivsaiaga. Maitsesta soola ja pipraga. Tee hakklihasegu pooleks ning vormi kätega küpsetuspaberi peal ca 1cm paksusteks ühesuguse kujuga ristkülikuteks. Lõika keedetud ja kooritud munadel otsad ära, et neid saaks hästi üksteise kõrvale panna ning aseta need ühele ristkülikukujulisele hakklihamassile. Seejärel kata teise hakkliha ristkülikuga, nii et munad jäävad ilusti keskele. Näpi otsad korralikult kinni ning vormi kätega sobiv kuju. Paki pikkpoiss fooliumisse, jäta pealt avatuks ning aseta see leivavormi.
Küpseta 180 kraadises ahjus 20-25 minutit.

Serveeri meelepärasega. Meil oli selleks kartuli-porgandi tamp.

allikas: Kokkama.ee

Kommentaare ei ole: