neljapäev, 19. november 2015

Peedi-kitsejuustuküpsetis

Peet ja kitsejuust, see on üks taevalikke kooslusi. Peete keedan tavaliselt hea hulga ning tarvitan siis erinevates roogades. Ühel päeval lihtsalt ahjuliha kõrvale, teinekord jällegi omaette pirukana või kotlettidena. Variante on väga palju. Siit tulebki üks lihtne ja maitsev pirukas.



Vaja:
200g jahu (mina kasutasin täisterajahu)
100g külma võid
suts soola
1tl hakitud tüümiani
2-3spl külma vett

Täidis:
400g keedetud peeti
3spl võid
2 punast sibulat
3/4 tl soola
4spl palsamiäädikat
2-3spl hakitud värsket tüümiani
1spl suhkrut
100-200g pehtmet kitsejuustu

Kate:
2 suuremat muna
1,5dl vahukoort
1/2tlk muskaati

Põhja jaoks sega kokku (lihtsaim viis köögikombain) jahu, külmad võitükid, sool ja tüümian leivapuru laadseks massiks. Lisa külm vesi, vormi palliks, mähi toidukilesse ning jäta külma 20minutiks.
Võita 24-26cm läbimõõduga lahtikäiva põhjaga pirukavorm ning suru tainas põhja ja äärtele. Kata küpsetuspaberiga ning täida kuivatataud ubade-herneste või selleks ettenähtud spetsiaalsete keraamiliste ubadega. Küpseta 15minutit, eemalda paber kuivainetega ning küpseta veel 18-20minutit.
Vahepal kuumuta pannil või ja prae selles õhukesteks viiludeks lõigatud sibulad soolaga 6-8minutit, kuniks sibul on kuldne. Lisa riivitud peet, palsamiäädikas, tüümian ja suhkur. Sega ja prae veel 10minutit, kuni täidis on siirupjas ja tihe.
Klopi kokku katteained. Laota eelküpsetatud põhjale täidis, mille peale laota tükeldatud kitsejuust ning vala üle munaseguga.
Küpseta umbes 35minutit, kuni täidis kenasti tahenenud ja kate pealt jumekas.
Serveeri meelepärasega.

allikas: Toit&Trend nov-dets2015

Kommentaare ei ole: