teisipäev, 17. november 2015

Pirni-banoffe

Kuna vajasin midagi kiire ja lihtsa valmistuviisiga ning soovituslikult ilma ahjuta, siis see kook tundus just see õige. Kõik oligi õige ja hea, kuid sain ka antud koogi näol korraliku õppetunni, et alati ei tasu teha asju liiga vara. Nimelt tegin antud koogi valmis neljapäevasel õhtul, kuna oli ette teada et reedel lihtsalt vaba momenti ei leidu ja laupäeval oli koogiga vaja üllatada vanaema ning tema külalisi millegi maitsvaga sünnipäeva puhul. Alguses oligi kõik ilus, aga kui järgmisel päeval külmiku avasin siis oli põhjale läinud kondenspiim-kompotipirnivedelik välja imbunud ja oh seda vandumist selle koristamisel. Peale seda tundus kõik justkui korras olevat, kuniks ma selle enne peole suundumist taas ette võtsin, et šokolaadi peale riivida. Seda va vedelikku oli taaskord kenake hulk välja imbunud. Olin täitsa hämmingus, kas midagi üldse enam lauale anda on, aga kiire kontroll näitas, et õnneks on, lihtsalt küpsisepõhi polnud ehk nii krõmps kui oleks võinud olla, aga maitses hää ja viimased riismedki kraabiti kokku. Aga, mida ma õppisin: 1. hoia küpsise ja või segu külmikus veidi kauem, enne kui paned peale midagi vedelamal kujul; 2. Ära tee ikkagi väga pikalt asju ette

Aga lõpp hea, kõik hea. Kook sai söödud ja kõik kiitsid.


Vaja:
300g Digestive'i küpsised
100g sulatatud võid

397g keedetud kondenspiima
250g vahukoort
150g Kreeka jogurtit
4tk kompotipirni

Vooderda 24cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja määri servad võiga. Purusta küpsised peeneks ja sega sulavõiga. Vajuta saadud mass tihedalt vormi põhja ja paari sentimeetri kõrgusele äärtele.Hoia pool tundi külmas. Määri seejärel keedetud kondenspiim ettevaatlikult põhjale, laota peale viilutatud pirnid. Vahusta vahukoor, sega jogurtiga ja kata kondenspiimakiht massiga.
Serveerimisel riivi peale tumedat šokolaadi.

allikas: Toidutare

Kommentaare ei ole: