laupäev, 21. november 2015

Tulised kanatiivad traditsioonilises Lousiana kastmes

Laupäevaõhtu, väljas sajab lumelaadset ollust, kõle sügis on võtnud maad. Need kanatiivad koos kastmega on just õiged soojendamaks ihu ja meelt. Vürtsikust saab igaüks ise timmida, mida tulisem, seda soojem:).


Vaja:
kana pooltiivad (kogus vastavalt sööjate arvule)
või
Lousiana kaste (Stockmannis täitsa saadaval erinevad versioonid)
sool, pipar,
jahu
õli

Sega kausis/taldrikul jahu, sool, pipar. Sega läbi ning paneeri selles pooltiivad. Aja õli kuumaks ning friti tiivad mõnusalt krõbedaks. Veendu, et ka liha üleni läbi küpseks. Kui frittida ei ole mahti, siis aseta ahjuplaadile ja kuumuta ahjus või prae pannil. Kuniks kana küpseb, valmista kaste. Sulata või ning sega kastmega - idee on selles, et võiga reguleeritakse vürtsikuse astet, seega alusta pigem vähema, kui rohkemaga. Kui oled saavutanud enda jaoks meelepärase vürtsikusastme ja pooltiivad küpsenud, siis variant:
1. kalla kaste valmis pooliitbadele ning naudi
2. kalla kaste eraldi nõusse ning dipi krõbedaid tiibu sinna sisse ja naudi


Kommentaare ei ole: